Четири пияни зад волата, а един с марихуана по празниците

Снимка: БТА

19-годишен младеж е задържан за притежаване на наркотични вещества.

Акцията е проведена в края на миналата седмица, когато полицаи от участъка в Рударци проверили лек автомобил „Фолксваген голф“, шофиран от 19-годишният М.К. от областния град. В автомобила били намерени и иззети две топчета със суха зелена листна маса. Полевият тест показал, че това е марихуана. Момчето било задържано за 24 часа с полицейска мярка. Познат е на полицията с кражби.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

Четири бързи производства за шофиране след употреба на алкохол са започнати през почивните дни.

На 03 март, около 01, 35 ч., в пернишкото с. Рударци бил проверен лек автомобил „Фиат Улисе“, шофиран от 43-годишният С.И. от селото. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени рекордните 3, 70 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

С 1, 28 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си трънчанина Н.П./41 г./ Мъжът управлявал лек автомобил „Фолксваген голф“ и бил проверен на 03 март в крайграничния град. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

56-годишен радомирец е задържан за шофиране на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 2, 41 промила. Това е станало на 04 март, малко преди полунощ, на ул. „Дупнишка“ в гр. Радомир. 56-годишният А.Й. шофирал лек автомобил „Мерцедес“. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 часа с полицейска мярка.

Отново на 04 март, 30 минути след полунощ, в пернишкото с. Селищен дол самокатастрофирал лек автомобил „Фолксваген голф“, управляван от местния жител М.П./30 г./ При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 61 промила. Мъжът е прегледан в болнично заведение и освободен без сериозни наранявания.

 

Be the first to comment

Leave a Reply