Перничани бесни пред ZaPernik.com: Къде са снегорините? Защо не се чисти? Как ще отидем на работа? В Батоновци е ад, от снощи сме без ток!

Падналият сняг и ниски темеператури са тема номер 1 в Перник и страната. Много от пътищата в пернишките села и по-малките общини са заринати от сняг, някои от хората не чакат снегорините, а хващат лопатите и чистят сами, за да се придвижат.

Читатели пишат до ZaPernik.com, че пътят от Ковачевци за Батановци е непочистен, неопесъчен и заледен. Повечето от хората питат: „Къде са снегорините? Как да се приберем и как да отидем на работа? „

 

„Каква е тази подготовка от кризисния щаб на Перник, от 5 часа снегорин не съм виждал. Ако видя снегорин в Перник ще улуча 6-тица от тотото”, пише Иван.

Златка съобщава, че ул. „Св.Св. Кирил и Методий” не се чисти.

„Кога мислите да почистите ул. „Отец Паисий”, не мисля, че е някоя малка уличка, за да я пропуснете. От три седмици се говори за сняг, студ, кое ви изненада този път, защо изобщо не минава снегорин в тоя град за Бога?!”, пише друг читател.
 

Положението е тежко и в Батановци, където за капак от снощи са без ток.

От снощи сме без ток, не може да се мине по улиците, навсякъде е ужас. Това нормално ли е в 21-ви век да си без ток и да не можеш да излезеш от дома си…?!”, пише Роско .
Радомирските села също са без ток от снощи.

От АПИ уваряват, че правят необходимото за почистването на пътищата в областта. Основните пътни артерии се почистват, но непрекъснатият снеговалеж затруднява работата на снегопочистващите машини. Областният управител на Перник Александър Александров също следи изкъсо ситуацията. Той вече направи проверки на основните пътни артерии, магистрала „Струма” при Радомир и пътен възел Даскалово.

Александров е изпратил писма до всички общини и отговорни институции, с което изисква постоянна и навременна информация за предприетите мерки и евентуални извънредни ситуации. По информация от Областното пътно управление основните пътни артерии в област Перник са проходими, главните улици са почистени и продължава обработката им.

Институциите призовават за търпение и повишено внимание при пътуване.
Ако не е спешно останете си вкъщи. Това е сняг, вали непрекъснато и нищо не става с магическа пръчка.
 
 
 
 
 

Be the first to comment

Leave a Reply