Шестима се явиха на търг за сглобяемите дървени къщички на площад „Кракра“

Шестима кандидати се явиха днес на обявения публичен търг от Община Перник за отдаване под наем на 5 мобилни дървени къщи на пл. „Кракра“. Търговците играха за 3 къщи  модел „Базар“, разположени по схема, одобрена от главния архитект на Общината. На втората дата, която е на 29 ноември 2016 година от 10 часа в заседателната зала на община Перник ще бъдат играни на търг другите две къщи с номера 4 и 5. Всички желаещи  да участват трябва да закупят тръжна документация.

Припомняме, че петте къщи ще бъдат разположени на пл. „Кракра“ от 19 декември 2016 до 1 февруари 2017 г. В тях ще бъде разрешена търговска дейност  по време на Коледните и Новогодишни празници, както и в рамките на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“ .

Всяка сглобяема къща заема площ от 18 кв. м. и още 22 кв. м. около нея за разполагане на маси за продажба на хранителни стоки и напитки. Търгът се провежда  при начална тръжна цена от 7000 лева за една къща. Депозитната вноска е в размер на 2000 лева при сключване на договор за наем.
Подробности за участие в търга са качени на страницата на община Перник под заглавие: „Съобщение относно публичен търг с явно наддаване за отдаване под наем на обекти общинска собственост“.

Be the first to comment

Leave a Reply