Отново слухове и неуредици около кучешкия приют в Перник. Зоозащитниците пак недоволни. Общината опровергава слух: Не сме искали набиране на никакви средства и храна за бездомните кучета в пернишкия стационар

Община Перник не е искала набиране на никакви средства и храна за бездомните кучета в пернишкия стационар. Това съобщиха от общинската администрация по повод появили се информации, че се събират средства за кучетата за Общинския кастрационен  център.

Заявяваме, че е това е невярна информация, целяща да подведе гражданите. Нито Община Перник, нито  ветеринарните  лекари са  искали набиране на средства или каквато й  да е била храна за кучетата, които са настанени там. Те са под опека на  центъра и грижите за тях са изцяло  на общината. За  набираните средства  и други хранителни продукти от други лица,  общината не носи отговорност  и не  е поемала  подобни инициативи„, съобщиха от общината.

В публичното пространство природозащитници скочиха с обвинения, че новата фирма пуска кастрирани кучета от стационара на пернишките гробища. Заместник кметът Денислав Захариев опроверга този слух, като заяви, че е дал разпореждане не да се пускат, а да се залавят безпризорни некастрирани кучета от гробищния парк, с оглед предстоящата задушница. Още повече, че кучетата са в период на разгонване и могат да бъдат агресивни. „Именно за това фирмата, която залавя кучета е на гробищния парк, но не пуска, а залавя кучета“, каза Захариев.

Според Захариев една от причините „Господари за ефира“ да дойде в Перник е именно, че кучетата се задържат прекалено дълго в приюта. Защо има жалби сега, след като кучетата се кастрират и връщат на местата, откъдето са заловени, пита зам.кметът.

Денислав Захариев подчерта, че новата фирма и Община Перник имат желанието да работят с природозащитниците и увери, че всичко до момента се прави съгласно закона, за хуманно отношение към животните.

Be the first to comment

Leave a Reply