Миньор Перник бие наред и катери върха с юноши, надви Ботев Ихтиман с 3:2

Миньор-Перник победи Ботев-Ихтиман на стадиона на Мира с 3:2 в среща от 14-ти кръг на Югозападна лига.  Заради изборите, мачът се игра днес, а не както е обикновено – в неделя.

2

Първият гол за миньорци падна от крака на Даниел Ризов в 28-мата минута от мача. Стефан Ладжов от Ботев обаче бързо върна с гол и изравни резултата.

3

Равенството се запази до края на първото полувреме. През втората част на мача, момчетата на Миньор отново полетяха в атака и резултатът не закъсня – Даниел Стефанов се разписа в 59-тата минута. По-късно Томислав Павлов увеличи разликата за Миньор и вкара гол за 3:1. В последните минути на мача обаче Петър Петров от Ботев вкара гол и оформи крайният резултат – 3:2.

1

Треньорът на перничани Петър Анестиев остана доволен от играта на момчетата, но не и от резултата. „Допуснахме леки голове и трябва да работим върху това. Въпреки многобройните ни проблеми в състава, мачът протече в наша полза, но резултатът можеше да бъде и по-голям, ако нямаше пропуски“, каза Анестиев.

Кадровите проблеми в Миньор-Перник не са от вчера. В състава на „жълто-черните“ играят млади момчета от юношеската школа. Въпреки това дават всичко от себе си и досега държат отбора на чело в класацията със серия от нито една загуба.

„Въпреки младостта на отбора ние целите няма да ги оставим. Обясняваме на малките, че имаме цели и като влязат на терена да се борят като мъже“, коментира старшият Петър Анестиев.

В мача от юношеската школа играха Кристиян СлишкоНикола Парашкевов и Живко Станимиров.

В момента Миньор – Перник е трети в групата с 28 точки, а над него е Сливнишки герой с 33 точки и другият пернишки отбор – Струмска слава – Радомир с 29 точки. Днес „Славата“ завърши 1:1 с Балкан  – Ботевград.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply