РАДОМИР с ново бижу – парк „Бучалото“ отваря врати с официална церемония: Кметът Кирил Стоев пусна лично първите патици в езерото

Вълнуващ момент за жителите на Радомир – кметът Кирил Стоев и председателят на ОбС – Радомир Светослав Кирилов откриха официално обновения парк „Бучалото“.

Паркът е прекрасен и се радвам, че въпреки трудностите, успяхме да го завършим успешно и в срок,“ заяви Стоев с усмивка и подчерта, че краткият срок за изпълнение е бил сериозно предизвикателство за екипа, започнал проекта при предишното управление.

Председателят на ОбС – Радомир Светослав Кирилов изрази задоволството си от успешното завършване и добави: „Радвам се, че има енергия за надграждане и продължаваме да градим в добър диалог с общинското ръководство и партньорите ни от МИГ – Радомир – Земен.“

Председателят на „Местна инициативна група Радомир – Земен“ Славчо Гебрев награди усилията на екипа, връчвайки благодарствено писмо на кмета. „Поздравявам ви за успешно реализирания проект по благоустрояване и вярвам, че ще продължим съвместното ни сътрудничество,“ заяви Гебрев.

Церемонията включи и символичен момент – Стоев, Кирилов и Гебрев пуснаха първите обитатели в езерцето под водопада, като жест към бъдещето на парковата зона и нейния туристически потенциал.

В рамките на проекта около „Бучалото“ е извършено цялостно обновяване на парковата среда – ремонтирани са алеите, монтирани са нови пейки и видеонаблюдение за сигурност. Детската площадка е реновирана, а зелените площи и комуникационните направления са запазени. Паркът обещава да се превърне в истински оазис за жителите и гостите на Радомир.