От R&B до българска народна песен: Какво не знаем за 16-годишния Давид от БРЕЗНИК, който превзе „Гласът на България“?

От R&B до българска народна песен –  така върви музикалният вкус на 16-годишния Давид от град Брезник, който се представи перфектно на сцената на „Гласът на България“. Въпреки музикалните си предпочитания младата надежда на Брезник е отворен към всеки музикален стил, а пред журито избра да се представи с попфолк песен на Меди.

Давид сподели някои факти за себе си като гост в „Тази събота и неделя“ по бтв.

Като по-малък е живял в Германия, след това идва в Брезник и се запознава със своята музикална педагожка Николина Байкова, която отваря вратата му към музиката. Това се случва, когато той е на 14 години. Заедно с нея Давид обикаля по фестивали и консурси, но признава, че никога не се е качвал на по-голяма сцена от тази в „Гласът на България“. Именно затова е изпитвал и притеснение, което обаче изчезвало от него с всяка минута на сцената.

„Изпитах пълна свобода, когато запях и притеснението се отдели от мен“, каза Давид.

Семейството на Давид и самият той са силно вярващи християни. Именно затова брезнинчанинът е отправил молитва към Бог преди да хване микрофона и да застане пред обърнатите столове на журито.

„Вярата ми помага много повече от усилията, които полагам аз“ – убеден е Давид.

Давид признава, че не е очаквал някой от журито  да се обърне, тъй като за първи път излиза на толкова голяма сцена и е изпитвал неувереност.

Сега пред Давид и пред останалите наши съграждани – Васке, Маргарита, Антонио и Дияна –   предстои втора стъпка към големите концерти.

Пожелаваме им успех!