Виетнамска делегация посети ПЕРНИК! Директорът на ОДМВР и областният управител посрещнаха старши полковник Та Дък Диен за обмен на опит в сферата на сигурността – традиционни подаръци и обиколка на исторически забележителности

Как оценявате работата на кмета на Перник Станислав Владимиров?

Директорът на ОДМВР – Перник и областният управител на Пернишка област домакини на делегация от Виетнам

Вчера в Областна администрация Перник се проведе официална среща между областния управител Людмил Веселинов, директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Милчо Милчов и делегация от провинция Вин Фук Виетнам, водена от заместник-директора на полицията в региона, старши полковник Та Дък Диен.

На срещата присъстваха и заместник-директорът на полицията в Перник Петър Делин, началникът на отдел „Охранителна полиция“ Йордан Дундаков, както и г-жа Мариета Ангюшева, началник на сектор „Двустранно сътрудничество“ в Министерство на вътрешните работи. Основната тема на срещата беше обмяната на опит и добри практики в областта на сигурността и реда, както и укрепването на партньорството между двете области.

Срещата се проведе в контекста на Меморандума и Споразумението за сътрудничество, подписани през 2023 г. между Област Перник и провинция Вин Фук, по време на визитата на председателя на парламента на Виетнам Въонг Дин Хуе в България.

Основната цел на вчерашната среща в Перник бе обменът на опит между двете министерства на вътрешните работи, с акцент върху политиките за сигурност и ред. Директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Милчов запозна гостите със структурата на дирекцията и основните направления на дейност, както и преобладаващите престъпления и работата по тях. От своя страна старши полковник Диен също представи своя екип, спецификата на работа в областта на сигурността и очерта приоритетите в дейността на полицията в провинция Вин Вук.

Областният управител Людмил Веселинов запозна виетнамската делегация с административната структура и характеристиките на Област Перник, като изрази желание за успешно и ползотворно бъдещо сътрудничество. Делегацията от Виетнам прояви голям интерес към установените практики в сферата на сигурността и заяви готовност за по-нататъшно укрепване на двустранните отношения.

Гостите получиха подаръци, свързани с остените традиции в областта, а именно сурвакарски маски, както и посетиха Подземния минен музей и Регионалния исторически музей.