Областният управител на Перник Людмил Веселинов със силни думи по повод Деня на града

Перник е може би най-иновативният град в България. Тук е светнала първата крушка. Младите хора на Перник доказват, че тук има мечти, които могат да се сбъднат.

Това каза Областният управител на Перник Людмил Веселинов в поздравителния си адрес към перничани по повод Деня на града:

Уважаеми съграждани,
Скъпи гости на Перник,
Днес е ден, в който Перник празнува не само своя празник, но и своя дух. Перник е бил иновативен град. Може би най-иновативния град в България по време на Индустриалната ера. Тук е светнала първата крушка. Емблематичните му заводи и мината са били сърцето на индустриална България.
Градът носи в себе си забележителното наследство на миналото, но същевременно е отправен напред – към нови възможности, към нови хоризонти, към иновациите на бъдещето. Младите хора на Перник доказват, че тук има мечти, които могат да се сбъднат.
Скъпи перничани, вашият принос за развитието на града е безценен. Със своя труд, идеи и отдаденост, вие не само пазите духа на нашите предци, но и създавате нови традиции, с които градът продължава да расте и процъфтява.
Нека Перник продължава да се развива! Нека Перник бъде символ на обединение, солидарност и просперитет, защото само заедно можем да преодолеем предизвикателствата и да постигнем нови висоти.
Честит празник!