Арест в ПЕРНИК! Мъж задържан с марихуана в колата при спецоперация на полицията

Снимка: МВР Перник

31-годишен е задържан за притежаване на наркотични вещества.

Арестът е осъществен вчера, от криминалисти на Второ РУ в условията на специализирана полицейска операция. Полицаите извършили проверка на криминално проявения мъж и след личен обиск, у него била намерена и иззета цигара марихуана.

При последвалите процесуално-следствени действия било претърсено жилището му и ползвания от него автомобил. В колата са намерени и иззети около 21 грама суха зелена листна маса, реагирала на марихуана при направения бърз наркотест.

Задържан е за до 24 ч. с полицейска заповед и е образувано бърдо производство, работата по което продължава под надзора на прокуратурата.

Арестуваха и шофьор карал Ауди под въздействието на наракотици

Бързо производство за шофиране на автомобил след употреба на наркотични вещества е започнато от служители на Първо РУ Вчера рано сутринта, на ул. „Струма“ в областния град бил проверен лек автомобил „Ауди“ управляван от 30-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство бил отчетен положителен резултат за бензодиазепини.

Дал е кръвна проба за химичен анализ, а автомобилът му е иззет. Задържан е за до 24 ч. и работата по случая продължава.

44-годишен перничанин е привлечен като обвиняем за шофиране на автомобил след употреба на алкохол. Мъжът вече е осъждан за същото престъпление

На 27 април тази година, на път II-63 в областния град бил проверен лек автомобил „Фолксваген“ с водач 44-годишен жител на с. Витановци. Тестът му за алкохол с техническо средство показал положителен резултат. Анализът на кръвната му проба отчел 0, 86 промила. Мъжът бил осъждан вече за шофиране на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 промила. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 5 години и глоба от 500 до 1 500 лева.