ПЕРНИК НА МЛАДИТЕ: Нови графити украсяват града

Два нови стенописа се появиха в Перник. На една от подпорните стени на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ бяха изобразени знакови символи на Перник – Двореца на културата в стилизиран вид и сградата на Минната дирекция.

Авторът на е от град Плевен и работи под артистичния псевдоним Морал.

На втората, която се намира на паркинга на Парка на предизвикателствата е изобразен дракон.

Драконът, с огромно тяло, символично притиска надписа „Перник на младите“, подчертавайки още веднъж значението на връзката между младежите и общинските власти. Тази творба пък е дело на местен талант от Перник, който се представя с псевдонима 4Fun.

Инициативата зад тези стенописи е на Консултативния съвет за младежка политика към кмета на община Перник и е част от мащабен младежки проект, чиято цел е не само да отбележи Деня на град Перник, но и да подобри градската среда, като същевременно насърчава диалога и сътрудничеството между младите хора и Общината.
.

„Тези творби са пример за това как младите могат да променят облика на града и да покажат своята креативност. Те са символ на връзката между новите поколения и нашата община. Перник наистина е град на младите“, коментира секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков.