Рени тръгва към Беларус за бъбречна трансплантация САМА без придружител заради липса на средства. 40 000лв. делят перничанката от мечтата й за живот

Как оценявате работата на кмета на Перник Станислав Владимиров?

Рени Ваклинова от Перник, която е записана за бъбречна трансплантация е принудена да отиде до Беларус сама без придружител заради липса на средства. 

Знам, че няма да е лесно и малко ме е страх. Тези операции винаги крият риск. Времето на трансплантацията е 5-8 часа. А аз ще бъда сама на чуждо място , при непознати хора. Ще се лиша от лукса любим човек да ме чака в болничната стая да хване ръката ми, да ме погали, да се усмихне ,да ми каже „обичам те“. Но знам, че и това ще мине. Ще има време за радост и споделено щастие занапред„, пише Рени в обръщение към всимки, съпричастни с нея.

В нов пост в социалната мрежа Рени обснява че последните 40 000лв., които са й необходими за заплащане на трансплантацията са се оказали най-трудни за събиране, но тя не губи вяра в добрите хора.

„Надявам се скоро да не ми се налага повече да прося помощ, за да живея. Но в този момент съм поставена на колене пред вас. Вие сте действащата сила, която ми помогна да стигна до тук. И вярвам, че ще останете с мен докрай.“, казва Рени.

 

Броени дни ме делят от моето заминаване за лечение в Беларус. Вече имам напътствия какво ще ми трябва в багажа, как ще протече всичко около престоя ми в клиниката. Тази бъбречна трансплантация е моя цел и мечта вече 12 години. Загубих години в чакане система в България да се промени и да не се налага болни хора да търсим спасение и лечение в чужбина. За много хора това чакане коства живота им. Надявам се да не бъда част от тази статистика. Нека бъда пример за това как да обичаме и ценим себе си, живота си и хората. Как да бъдем силни, да имаме воля, да имаме вяра.
През последните няколко меса имаше моменти на отчаяние. Питах се дали си струва тази борба?
Многократно изпитах чувство на неудобство и срам от това, че съм принудена да се моля на хората за пари, за да се лекувам. Буквално да просят. Чувствах се унизена.
За радост човечността все още съществува. А да бъдеш добър и да твориш добро винаги ще бъде модерно и ценено.
Това, което ме притеснява е , че въпреки всички усилия на познати и непознати добри сърца, все още не успявам да събера цялата сума за лечението. За да се лекувам, да спася живота си и да живея ми трябваха близо 180 000лв. От тях 140 000лв. вече са заплатени на клиниката. Опитвам се да набавя още 40 000лв., които се оказват най-трудните. Поради липса на средства ще се наложи да пътувам сама без придружител.
Знам, че няма да е лесно и малко ме е страх. Тези операции винаги крият риск. Времето на трансплантацията е 5-8 часа. А аз ще бъда сама на чуждо място , при непознати хора. Ще се лиша от лукса любим човек да ме чака в болничната стая да хване ръката ми, да ме погали, да се усмихне ,да ми каже „обичам те“. Но знам, че и това ще мине. Ще има време за радост и споделено щастие занапред.
Но най – голямото притеснение си остава доплащането за лечението. Престоят ми в клиниката ще бъде 30-40 дни. Време, което е и срока, с който разполагам за финализиране на плащането – 21 500евро.
Надявам се скоро да не ми се налага повече да прося помощ, за да живея. Но в този момент съм поставена на колене пред вас. Вие сте действащата сила, която ми помогна да стигна до тук. И вярвам, че ще останете с мен докрай.


Може да ме подкрепите тук:

Недостигащата сума за покриване на цялото лечение е 21 500 евро. А времето – малко….

Дарителска сметка „БАНКА ДСК“

IBAN: BG87STSA93000030954619
BIC: STSABGSF – в лева
Титуляр: Рени Пламенова Ваклинова

Тук не се дължат такси за дарение.

УниКредит Булбанк
IBAN: BG69UNCR70001525348466
BIC: UNCRBGSF – в евро
Титуляр: Рени Пламенова Ваклинова
(Тук може да помогнете за разходите за самолетни билети,
медикаменти – имуносупресори,жизнено необходими и скъпи след трансплантацията).
както и в моите кампании като кликнете на предпочитания линк ??:
https://podkrepi.bg/campaigns/new-chance-for-reni
и
https://pavelandreev.bg/campaign/speshna-podkrepa-za-reni

Благодаря, че ви има! Вие сте моята сила!
Бъдете здрави и истински обичани и щастливи!