Газова бутилка се взриви в село ДРЕН: 56-годишен мъж с тежки изгаряния, унищожено имущество и техника! Един тон сено пламна в квартал РУДНИЧАР

Снимка: iStock

56-годишен мъж е пострадал при ужасяващ взрив, предизвикан от изтичане на газ. Инцидентът се е случил вчера около 18:00 ч., когато мъжът се опитал да запали газова бутилка за отопление в дома си.

В резултат на изтичане на газ, бутилката избухнала, унищожавайки цялото имущество – бяла и черна техника, компютри и дограмата на къщата. Собственикът е получил сериозни изгаряния по ръцете и тялото и е транспортиран в столична болница.

Междувременно, в пернишкия квартал „Рудничар“ на 4 октомври, малко преди полунощ пламна един тон сено, като пожарът заплашил съседни сгради. Благодарение на бързата намеса на два екипа пожарникари, сградите са спасени, но голяма част от сеното е изгоряла. Причината – небрежност при боравене с открит огън.

През почивните дни пожарникарите са реагирали на общо 14 сигнала за произшествия в региона, включително отводняване на пътища и сгради след обилните валежи в Перник, без сериозни щети.