БЛОК 13 в кв.МОШИНО оставен 24 часа без вода, мазетата наводнени, а асансьорите спират! КЪДЕ Е ВиК?

Жителите на кв. Мошино, ул. „Младен Стоянов“, блок 13 в Перник са на ръба на търпението си! Отчаяни писма до ZaPernik.com от перничани разкриват мрачното ежедневие в блока – 24 часа без капка вода и 12 часа без асансьор, при това в 21 век

Антон се възмущава: „24 часа без вода, 12 часа без асансьор. Това е положението в блок 13. България през 21 век!“ 

Лия от същия блок разкрива подробности – вместо водата да стига до чешмите, тя се излива в мазетата на блока, превръщайки ги в подводен капан.

„Докато разследваме какво се случва с река Струма, умело се потулва случаят, че в кв. Мошино на ул. Младен Стоянов, блок 13, няма абсолютно никаква течаща вода. Според ВиК това е проблем на живущите в блока,“ възмутена е тя.

Вместо да разрешат проблема, ВиК отхвърлят отговорността, въпреки че те са собствениците на повредената тръба. Жителите са оставени сами да се борят с кризата, докато водата продължава да наводнява и разрушава основите на вече известния като „проблемен блок“.

„Според ВиК ,които са собствениците на тръбата и които получават всеки месец плащането на сметките към ВиК отказват съдействие като казват ,че това е проблем на живущите в блока.

Кой ще поеме отговорност? Ще имаме ли в 21 век вода?“ – пита Лия.

Перник се нуждае от спешни отговори!