Прокуратурата повдигна ОБВИНЕНИЕ за причиняване на смърт на 17-годишният тийнейджър от ПЕРНИК, който преби брутално жена пред нонстоп

Обвинение за причиняване на смърт бе повдигнато на 17-годишнен младеж от Перник, който през юли нападна и преби 56-годишна жена, съобщиха от Областната прокуратура, цитирана от БТА. Жената почина на 20-ти септемви, а обвинението към младежа веднага бе променено в по-тежко.

Инцидентът се случи на 29 юли пред денонощен търговски обект в пернишкия квартал „Изток“, когато обвиненият нападнал 56-годишната жена, в резултат на което тя е настанена в болница с фрактура на лицево-челюстна кост.

По случая вече се води разследване, а младежът, който към момента е задържан, първоначално е бил обвинен за побоя. С оглед на настъпилата смърт, прокуратурата ще внесе ново обвинение с по-тежка квалификация, заяви говорителят на прокуратурата Албена Стоилова.

Във връзка с инцидента е бил задържан и друг непълнолетен, който обаче се води свидетел и не е доказано неговото участие в престъплението. Записите от охранителна камера на мястото на инцидента потвърждават липсата на съпричастност на втория младеж, допълни Стоилова.

Сигналът за побоя е подаден на 30 юли от служители на Центъра за спешна медицинска помощ, след което пострадалата е транспортирана в болница, където по-късно е починала.