Започна монтирането на нови спирки за градския транспорт в Перник

Управата на град Перник поставя началото на значима трансформация в градската среда с монтажа на нови автобусни спирки, изработени по шведски модел. В партньорство с големи частни фирми, Община Перник дава старт на инициатива, която ще преобрази лицето на обществения транспорт в региона, научи „За Перник“.

Новите спирки са изработени от висококачествен алуминий и устойчиво стъкло, гарантиращи дълготрайност и устойчивост на атмосферни влияния. Този модерен подход не само подобрява инфраструктурата, но и осигурява по-висок комфорт за гражданите, използващи градския транспорт.

Първата спирка от новия тип вече се изгражда в централната част на града и се очаква да бъде напълно завършена в рамките на следващата седмица.

Инициативата е част от по-широк план за обновяване на градските спирки, като се предвижда постепенното въвеждане на подобни спирки в други части на града. Целта е да се създаде една по-функционална и естетически приятна градска среда, която да отговаря на съвременните стандарти за комфорт и достъпност.

Проектът се финансира съвместно от местната община и дарения от частни фирми, които показаха своята ангажираност към развитието на региона и подобряването на качеството на живот на жителите на Перник. Първи се отзоваха фирма „Стомана“, чието дело е тази спирка. И други пернишки бизнеси ще се включат в този проект, съобщават от общината.

Гражданите с нетърпение очакват завършването на проекта, като вече има видими положителни отзиви от обществеността за усилията по подобряване на инфраструктурата на града.