АКЦИЯ „ДЕН БЕЗ ЗАГИНАЛИ НА ПЪТЯ“ В ПЕРНИК: Две леки катастрофи, 7 арестувани, 15 глобени и ЧУДО: От 82 проби за алкохол – нито един пиян!

Без тежки пътнотранспортни произшествия премина 18 септември, обявен за Ден без загинали на пътя, съобщиха от областната дирекция на МВР в Перник.
Регистрирани на са два леки инцидента с незначителни материални щети

Обявеният за Ден без загинали на пътя 18 септември и част от Дните на безопасността на Европейската мрежа на службите на пътна полицая премина без сериозни пътни инциденти в Перник и региона.

Регистрирани са 2 леки пътнотранспортни произшествия с незначителни материални щети. Причините за това са засиления контрол от страна на полицията с участието на целия униформен състав и разумното поведение на всички участници в движението.

През 24 – часовият контрол на територията на региона са проврени 262 моторни превозни средства и 325 шофьори, пътници и пешеходци. Осъществен е контрол на 17 криминално проявени лица. Извършени са 82 проби за алкохол и 16 за наркотични вещества и техните аналози. Не е установен нито един шофьор, седнал зад волана след употребата им.

За различни нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 15 акта и 123 фиша. Връчени са 42 електронни документа за вече извършени нарушения. По време на акцията са задържани 7 души по досъдебно производство на Първо РУ, съпричастността на които все още се изяснява. Органите на полицията са връчили 9 предупредителни протокола по чл. 65 от Закона за МВР и 2 по чл. 64 от същия закон.

Засиленият контрол продължава в рамките на акцията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя“.