Първо в zaPernik.com! КРИЗАТА В ДПС СЕ ПРЕНЕСЕ В ПЕРНИШКО! Кой ще бъде водач на листата на Пеевски и кой се занимава с алиансът на Доган?

Какво се случва в Перник по линия на ДПС? Сайтът ни получава няколко запитвания вече от наши читатели. Трябва да им отговорим първи и подробно. 

Страстите около ДПС на национално ниво, реципрочно се пренасят и на пернишки терен. В началото хората от иначе сплотеното ДПС бяха шокирани и изнервени от случващото се в партията и неочакваните размери на войната между лидера Делян Пеевски и почетния председател и носител на „непреходните ценности“ Ахмед Доган.

На по-следващ етап се случи снишаване. Пернишката структура се опита да не взема страна и да очаква нещата на национално ниво да се успокоят. Което не се случи. Вече ножът е опрян до кокала и трябва да се вземе позиция.

Очаква се водач на листата на ДПС Ново начало да бъде Георги Попов – Попето – лидер на партия „Български глас“. Той е мандатоносител – една от партиите, които Делян Пеевски използва за регистрацията на коалицията си „ДПС Ново начало“.

Георги Петров – Попето ще бъде първи в листата на „ДПС Ново начало“ в Пернишко.

Друга важна ДПС фигура в Перник – зам.областния управител Симеон Гебов също е минал към Пеевски. Бившият депутат Александър Несторов си е дал отвод за листите тези избори, но също клони към „Новото начало“.

„Алиансът на Доган“ ще бъде втора цигулка в града ни, сочат запознати с процесите в ДПС. Там водеща фигура е активния земеделец от Брезник Венци Митков, който е пуснал 20-годишния си племеник Алексис Иванов да се изживява  на политик.

Силните фигури около ДПС Перник обаче се обединяват около „Новото начало“. Дали ще има разлика между Пеевски и Доган в полза на първия в бюлетините от Пернишки регион, предстои да видим на 27 октомври 2024 година.