Криминална сага с баби в РАДОМИР: едната краде продукти за над 100 лв., а другата прибира портфейл

Кражби от голям магазин и бензиностанция в гр. Радомир са разкрити от местни полицаи.

Две кражби в един и същ голям магазин в град Радомир побърка продавачите. Първият случай е фрапиращ – баба пенсионерка се опита да изнесе без да плати хранителни продукти на стойност над 100лв.

Това се е случило в края на миналата седмица, когато 78-годишна дама с постоянен адрес град София влязла да напазарува. Вместо да се нареди, както всички граждани на опашката обаче, жената безпардонно преминала през касовата зона без да си плати. Номерът й обаче не минал, а за действията й е уведомена полицията. Служители на реда реагирали веднага и задържали на място пенсионерката, която била принудена да върне откраднатите продукти.

Отново в същия магазин служители сигнаризирали полицията, че е откраднат дамски портфейл с документи и сумата от 60 лева. За кратко време криминалисти установили извършителя. Оказало се, че това е ….друга баба – 74-годишна перничанка. Незабавно жената върнала откраднатото на собственика му.

Подобен сигнал бил подаден и от управителя на местна бензиностанция, за откраднати различни артикули от обекта. И при този случай незабавните действия на органите на реда довели до установяване на извършителя – 53-годишен перничанин. Мъжът възстановил откраднатото.

Материалите по трите случая ще бъдат докладвани в прокуратурата с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 218 „б“ от Наказателния кодекс.