БАТАНОВЦИ празнува грандиозно 50 години! Изложби, борба, детски партита и фолклорна фиеста – с участието на звезди като Неша Маркович, Южни ветър и Соня Немска

Вълнуваща 50- годишнина празнува град Батановци с много събития и богата празнична програма. 

Още от днес – 16-ти септември – в града отваря врати изложба, която ще припомни на жителите на градчето как се е развивал Батановци през годините. Заслуга за изложбата има историкът Симеон Мильов, който дълги години бе директор на Историческия музей в Перник. Графичното оформление пък е дело на художника Гергана Николова.

На 17 септември започва истинският празник, изпъстрен с много събития. Още в 9 часа сутринта започва третото издание на Празник на борбата, организирано от пернишкия шампион по борба Иво Ангелов и спонсора Любомир Димитров – бивш състезател по борба и медалист от републикански първенства. Очаква се в Батановци да мерят сили млади борци от едни от най-големите отбори в страната, включително ЦСКА, Левски, Самоков, Кюстендил, Славия и Атила.

В 11:00ч. на площада започва детско парти за най-малките с много изненди и забавления.

В 12:00ч. читалището в Батановци ще посрещне на среща коктейл старите кметове на града, бизнесмени и граждани.

Привечер местни самодейни състави, женската фолклорна група и детския танцов състав ще вдигнат градуса на настроението в 18:00ч. на площада.

50-годишнината няма да мине и без литургия и водосвет за здраве, който ще започне в 19:00ч. А малко след това фолклорен ансамбъл „Хоро“ ще ратърси от танци площада.

Черешката на тортата тази година не е една. Батановчани ще забавляват изпълнителите Неша Маркович, Южни ветър, Татяна, Соня Немска и Мария-Магдалена-Христова.