Новата шефка на пернишкия театър пълна с енергия! Усмихнати деца за първи път откриха тайните на сцената, с приказни куклени герои, балетни танци и изненади в ОбДТ ‘Боян Дановски’ – празник, който ще остави незабравими спомени за всички

Новата директорка на пернишкия театър доц. Екатерина Кънчева е пълна с енергия и промяната започва да се забелязва.

Усмихнати деца и щастливи родители оживиха днес салона на ОбДТ „Боян Дановски“ в Перник. Театърът отвори вратите си за всички любопитни малки зрители, някои от които за първи път попаднаха в магичния свят на сценичното изкуство. Малчуганите научиха тайните на вълшебството, наречено театър, съобщиха от институцията.

Децата гледаха филмче, което разкрива какво се случва в гримьорните и по време на репетициите преди зрителите да изпълнят салона и сцената да блесне. Научиха как благодарение на ефектното осветление сцената може да се преобрази и как музиката променя настроението в салона. Разгледаха изложба от театрални костюми и реквизит. Насладиха се на изящния танц на децата от Балетна школа ИДА към ЦПЛР- ОДК Перник.

Ексклузивно за малките зрители актрисите Антоанета Палазова, Надя Новоселска и Таня Тошева представиха откъс от куклената пиеса „Щурецът Щурчо в страната Шалаландия“ по едноименната книжка на Антоанета Палазова. Празникът продължи с весели песни и танци и лакомства, предоставени от „АЛТА“ ЕООД.

ОбДТ „Боян Дановски“ подготвя още много изненади през предстоящия сезон, както за малките зрители, така и за своята вярна публика.