Ударно начало на Учебната година в РАДОМИР: Кметът Кирил Стоев подготвя подарък с послание за 140-ма първокласници

Образователните институции в Община Радомир са в готовност за началото на новата учебна година. Близо 140 първокласници ще прекрачат прага на училищата в Община Радомир на 16-ти септември тази година.

Всеки един от тях ще получи като подарък от кмета на Община Радомир, Кирил Стоев книга с послание. Освен това, всяко учебно заведение на територията на Община Радомир ще получи специалното юбилейно издание 200 ГОДИНИ РИБЕН БУКВАР.

Буквар с различни поучения“ е фундаментална за националната ни памет книга и е първият учебник, написан на разговорен език, със светско съдържание, който се превръща в емблема на българското просветно дело. Затова решихме да дадем начало на учебната година именно по този начин“, споделя кметът Стоев.

Сградите на учебните заведения са приведени в съответствия с нормативните изисквания относно материално-техническата база, като се осигурява за учениците безопасна и съвременна образователна среда. Във всички училища и детски градини са извършени и текущи ремонти, включващи в себе си подмяна и обновяване на учебната и образователна среда.

Учебните заведения от общината получиха нови монитори дарени на Община Радомир от JA Bulgaria и два мултифункционални екрана от Huawei.

През настоящата учебна година Община Радомир планира да организира форум, където образователните институции, бизнеса и неправителствения сектор да обсъдят и демонстрират как модерните технологии могат да допринесат за повишаване на качеството на образованието и да подготвят учениците за бъдещите предизвикателства на бързо променящия се технологичен свят.