ГОЛЯМОТО ЧИСТЕТНЕ В ПЕРНИК: Областната администрация начело с губернатора Людмил Веселинов събраха боклуците на перничани от крепостта Кракра

Днес екипът на Областна администрация Перник взе участие в националната кампания „Да изчистим България заедно“. В рамките на инициативата, служители на администрацията, съвместно с доброволци, проведоха акция по почистване на района около Пернишката крепост.

Дейностите започнаха в 10:00 ч., като в тях се включиха активно представители на Областна администрация и граждани. В резултат на положените усилия беше събрано значително количество отпадъци, с което се допринесе за подобряването на чистотата и естетическия вид на територията около историческия обект. Допълнително бяха извършени дейности по поддръжка на зелените площи в района.

Областна администрация Перник изказва благодарност на всички участници, които се включиха в инициативата на територията на областта, и заявява своята готовност за бъдещи действия, насочени към опазване на околната среда и съхранение на културното наследство на област Перник.