Бездомните кучета в град Батановци, нахапали баба Мария, се оказаха със стопани

Както вчера ZaPernik.com писа, възрастна трудноподвижна жена бе нападната и ухапана от куче в град Батановци. Баба Мария се свърза със сайта ни, за да разкаже за премеждията си. По думите й тя е била нападната в гръб от безстопанствено бяло куче. На място е пристигнала линейка, а на пенсионерката й е оказана медицинска помощ. 

Във връзка със случая кметът на град Батановци Радослав Петров предприе действия, тъй като това не е първи случай на ухапан от куче граджадин.

Преди време кметът имаше пряк конфликт с природозащитници и жители на града, като им забрани за хранят бездомните кучета.

Какво се оказа обаче?

След като Радослав Петров е информирал полицията и общинския приют на Перник за инцидента с баба Мария, се оказало, че „бездомните“ кучета, всъщност си имали стопани.

„Оказа се ,че едни от кучетата в района са на осиновител, другите на хора от един от магазините. Ще бъдат санкционирани, а кучетата прибрани“, каза Радослав Петров пред ZaPernik.com.

Петров поясни още, че осиновителят нямал право да пуска кучетата да се движат свободно по целия град.  „Той е длъжен да се грижи за тях в собствения си двор, а той ги е оставил на произвола на съдбата и ще бъде глобен. Останалите пред магазина трябва се регистрират, кастрират и чипират„, каза още кметът на Батановци.