Бездомно куче захапа възрастна жена с проходилка в БАТАНОВЦИ: Страхувам се да изляза, живея сама. Моля, приберете ги! – призовава баба Мария пред ZaPernik

Самотна възрастна жена стана жертва на бездомно куче в град Батановци. Случката се е разиграла днес, когато баба Мария решила да се разходи. 

Жената е на 78 години вдовица, живее сама. Претърпяла е три тежки операции, като последната била заради тумор на мозъка. Разхождала се с проходилка, когато била захапана отзад от бяло бездомно куче.

След преглед на Бърза помощ раните на баба Мария били превързани и е имунизирана с ваксина за тетенус. Утре превръзката й ще бъде сменена и ще й бъде поставена инжекция срещу бяс, казали лекарите.

По думите на жената бездомните кучета, които се разхождат  в района са три – две кафяви и едно бяло.

„Вече се страхувам да изляза, едва ходя и живея сама. Съпругът ми почина преди година. Моля ви, приберете ги“, апелира баба Мария пред ZaPernik.com.

Жената е работила като старша сестра във ВМА, а след пенсионирането си живее в къщата си в Батановци.

ZaPernik.com се свръза с кмета на град Батановци Радослав Петров във връзка със случая. Той каза, че е звънял на Общинския приют в Перник, но не е успял да се свърже. Утре ще се обади отново.

Припомняме, че преди време избухна конфронтация във връзка с бездомните кучета в Батановци, за която писахме. Тогава хора, живеещи в града, казаха, че кметът Радослав Петров им е забранил да хранят бездомните кучета. По думите на кмета тогава, децата и възрастните му били по-важни, тъй като е имало случаи на ухапани от бездомните кучета жители, които пускали жалби до него и той нямало как да не реагира.

Пречат ли и опасни ли са бездомните кучета в град Батановци? Пишете в коментарите!