Антония, СПРИ СЕ! Това е на ръба на анорексията! Пернишката миска разкри КАК свали13кг., чувствала се добре

Пернишката мис България – Антония Петрова-Батинкова  разкри как е успяла да свали 13 килограма от теглото си. След раждането на две деца, Антония е започнала да пухкавее, но никак не се чувствала добре от това. Затова се взела „у ръце“ – както му викаме по пернишки, и за нула време без много усилия успяла да свали 13 кирограма от теглото си. И макар че много критикари считат госпожа Батинкова за грозно слаба, в своя фейсбук изповед перничанката уверява, че се чувства прекрасно.

И все пак, видно по снимките й /ако не са фотошоп/ не е зле да хапне малко пица. Защото това, което виждаме, граничи с анорексия. 

Но коя е тайната рецепта на Антония Петрова за поддържане на такова тегло, при положение, че миската никога не е спортувала? Освен „добрите гени“, които не спира да изтъква, Антония Петрова ни дава ключовата дума, а тя е

Фастинг„!

/За тези, които не знаят, накратко фастингът е метод за сваляне на тегло, при което в продължение поне на 16-18 часа не приемате храна и калории. По този начин се постига процес на автофагия – „самоизяждане“, при което ненужните клетки се унищожават и това води до ефективна загуба на тегло./

Разбира се, не всичко е толкова розово – Антония Петрова се е съобразявала и какво яде – предимно зеленчуци и месо, а когато й се прииска да си хапне спагети, задължително гладува след това. Освен това перничанката от Пазарджик се е стремяла да вечеря рано и да се храни по веднъж на ден.

Така, без никакви тренировки, чайове и инжекции/но с много вода!/, перничанката успява да свали по здравословен начин излишното си тегло.

Ето какво пише Антония Петрова за визията си: 

„С популярността идва и критиката. Още преди години приех, че всяка промяна във визията ми ще бъде критикувана.
Ако хапна повече и се снимам ме изкарваха вечно бременна, ако съм в добра форма и пречиствам тялото си ме изкарваха грозно слаба
Днес обаче реших да изпреваря догадките и сама да ви разкажа за промяната ми през последната година. Точно за 1 година свалих 13 кг.
Много хора ще кажат, че на снимките от преди година изглеждам добре и със сигурност това е така, но повечето жени ще ме разберат, че както и да изглеждаш е важно как се чувстваш.
Всяка жена има форма и тегло, в който се чувства най-добре.
Две бременности и раждания в рамките на 4 години, кърменето и похапването по три пъти на ден по много, както и това че си угаждах повече с хапване, се отразиха въпреки добрият ми ген, на който не мога да се уповавам вечно и реших да предприема мерки, които да ми помогнат да върна старата си форма, а защо не и по-добра! И да това стана факт, в момента съм в по-добра форма от преди да забременея първия път и дори от младежките си години! И то без спорт. Да, знаете че не спортувам, но пък тичам постоянно по двете си деца, които да не забравяме са момчета и са доста диви и игриви. Плюс отражение дава и работохолизма ми и работата по 12 часа на ден, знаете че съм доста активен човек.
Започнах да следя какво ям, да вечерям по-рано, да се храня веднъж на ден, т нар фастинг, нищо кардинално, но всички тези мерки се отразиха добре и на цялото ми семейство! И дори да получа коментари, че в момента ви се струвам прекалено слаба, аз ще ви кажа едно – чувствам се отлично! Желая на всеки от вас да намери своята рецепта за добра форма и не забравяйте, най-важно е как се чувствате.
Хапвайте повече зеленчуци, повече риба, морски дарове и разнообразно месо, като не консумирам само свинско. Старайте се да ядете непреработени храни и най-вече пийте ВОДА! Това не значи, да се ограничавате съвсем, позволявам си и пица, паста и бургер, но след това “неутрализирайте” с фастинг и 18 часа гладуване.
Разликата в двете снимки е 13 килограма 🥑 09.09.2023 и днес: