Извънредна новина от събранието на ГЕРБ Перник! Бившият кмет на Радомир Пламен Алексиев се предложи за депутат, но постави едно условие

Тази вечер / 9.9.2024 година/  приключи номинационното събрание на ГЕРБ Перник с предложения за кандидат-народни представители на партията, научи „За Перник“. 

Новината от събранието е, че бившия кмет на град Радомир Пламен Алексиев се е предложил за депутат, но е поставил едно условие – да бъде втори в кандидат-депутатската листа, която се състои от осем човека.

Очаква се и този път водач на пернишката листа да бъде Георг Георгиев. Със сигурност ще присъства и сегашната депутатка от ГЕРБ Перник Христина Георгиева – Пернишкото Мелони.

Ако бившият кмет на Радомир Пламен Алексиев получи второто място в листата, ще се конкурира с останалите съпартийци за влизане в следващия парламент. Като цяло ГЕРБ Перник прави най-добрия резултат в България процентно и вкарва двама от четирима депутати, отредени за пернишки регион.

Другата новина от събранието е препотвърдението на сайта „За Перник“, че нито областния лидер на ГЕРБ Перник Емил Костадинов, нито общинския координатор – председателят на Общински съвет Перник Денислав Захариев ще се кандидатират за народни представители.

Номинация е получил обаче земенския кмет на ГЕРБ Михаил Златанов.