ЧЕЛЕН УДАР по пътя за ПЕРНИК: Двама шофьори пострадаха – единият е откаран в болница, другият е с травма на носа

Челна катастрофа между два автомобила на пътя за с. Владая предизвика задръстване в посока Перник тази сутрин.

Сигналът за инцидента е подаден в 10:36 часа, съобщиха от СДВР. Десет минути по-късно на място пристига екип на „Спешна помощ“. При катастрофата са пострадали двамата шофьори, на 69 и на 24 години. По-възрастният е откаран във ВМА с травма на гръдния кош. По-младият е с травма на носа. Отказал е да бъде закаран в болница.

Докато тече огледа движението по път I-1 София – Перник, в района на Владая, в посока Перник се осъществява в една лента. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

Щетите по ударените автомобилите са видими.

„Това е обичайното място за катастрофи при Владая“, коментират под публикувана снимка в „Катастрофи в София във Фейсбук.

„Карат като луди на този път, изпреварват дори когато не е реверсивно, един от пътите на долната улица полетя на сантиметри от децата ми цяла гума, споделя друг с нагледна снимка.

Други отчитат като причина и мократа настилка, която пореден път изиграва лоша шега на шофьорите, които не се съобразяват с пътната обстановка.

Малко по-рано през деня, отново заради несъобразяване с мократа настилка, е имало и лека катастрофа при кръговото преди Драгичево./dir.bg