В навечерието на Съединението, кметът на ЗЕМЕН Михаил Златанов прекара с децата от Лятната академия за спорт, беседваха с тях за обединението на България и раздаде грамоти

77
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

С връчване на индивидуални грамоти за участие, с различни спортни занимания и полезна беседа, посветена на Съединението на България, завърши Лятната академия за спорт и превенция в Земен.

В навечерието на 6 септември се отбеляза навършването на 139 г. от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. За децата на Земен бе подготвена полезна беседа, която ги запозна с исторически моменти от този велик за страната ни акт. Образователната беседа води г-жа Мария Атанасова от местното училище.

Академията се организира за първа година от Общината и предизвика голям интерес сред малчуганите. Цяло лято децата на Земен се забавляваха, твориха, образоваха и спортуваха по време на ежеседмичните занимания, които местната администрация и кметът Михаил Златанов бяха подготвили за тях. Всички занимания бяха напълно безплатни и разнообразни като теми.

“Радвам се, че с такъв ентусиазъм и интерес се прие първата ни Лятна академия за спорт и превенция. Грижа ни е за децата на Земен – тяхното развитие е наш основен приоритет, затова е важно те да прекарват полезно свободното си време, да се забавляват, да спортуват, но същевременно да надграждат и да се образоват дори през лятната ваканция”, коментира кметът Михаил Златанов.

Заедно със своя заместник Даниел Стойнев и председателя на земенското читалище “Светлина – 1924“ Румен Василев присъстваха на последния ден от Лятната академия и поздравиха децата за активното участие в нея.

Индивидуални грамоти за участие на децата връчи кметът Златанов. Той поздрави малките ентусиасти и пожела догодина отново да се видят на Академията по спорт и превенция. Златанов изказа благодарности към всички лектори и представители на институции, допринесли за провеждането на заниманията.

Освен награди и осигурени лакомства от Общината, в последното занимание децата имаха възможност и да поспортуват заедно на градския стадион в Земен.