19-годишен. Глобяван МНОГОКРАТНО! Осъждан за кражба на кола. С шофьорска книжка от година и половина – ТОВА е джигитът пистил се по ул. Софийско шосе. ПАЗЕТЕ СЕ от Фолксваген Поло!

77
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Вече е ясен джигитът, който се писти по улица Софийско шосе в Перник. Това е 19-годишен, който е взел книжка едва преди година и половина! Полицията се самосезира и го глоби. Лично директорът на МВР Перник Милчо Милчов се е разпоредил да издирят лудия шофьор. 

Ето ккаво съобщават от МВР: 

След множество публикации в социалните мрежи за рисково шофиране на лек автомобил в Перник, водачът е установен и санкциониран съгласно българското законодателство.

На 01 септември тази година, в средствата за масова информация се появиха видеоклипове на автомобил,  движещ се с изключително висока скорост и извършващ рискови изпреварвания по ул. „Софийско шосе“ в областния град.

По разпореждане на директора на ОДМВР – Перник старши комисар Милчо Милчов  бяха предприети незабавни действия за установяване на автомобила и водача. Още на другия ден е призован в сектор „Пътна полиция“ собственика на лек автомобил „Фолксваген Поло“, извършил драстичните нарушения.

На 19-годишният младеж, който е правоспособен водач от 1 година и 5 месеца е съставен акт за административно нарушение за това, че изпреварва с навлизане в лентата за насрещно движение и създава непосредствена опасност за движещите се по пътното платно, както и за несъобразяване с пътната маркировка. За двете нарушения ще му бъдат отнети 13 контролни точки и ще му бъде наложена максимална парична санкция. 

Преди това младежът е глобяван многократно за различни нарушения на Закона за движение по пътищата.

До момента са му издадени 5 акта за административни нарушения и 6 фиша.

Актовете са за неправилна маневра на пътното платно, преминаване на червен сигнал на светофара, управление на автомобил без Гражданска отговорност и 2 за предоставяне на собственото си МПС  на неправоспособен водач – непълнолетният му брат.

4 от фишовете са за скорост и 2 за неправилно изпреварване и техническа неизправност на обща стойност 1 100 лева.

За предишните нарушения са му отнети 10 контролни точки, а след издаване на наказателното постановление за нарушенията от 01 септември ще му бъдат отнети 13 и остава само с 3.

Същият има и криминалистична регистрация за кражба на автомобил, за което е осъден и му е наложено наказание „пробация“. 

От полицията благодарят на гражданите за проявената нетърпимост към подобни прояви, Органите на реда призовават гражданите, освен в интернет пространството, при забелязване на подобни нарушения, да подават незабавно сигнали на тел. 112, както и на официалните имейли на областната дирекция – [email protected] и [email protected] По този начин ще могат да получат обратна информация за свършеното. 

ВИЖТЕ ВИДЕО И ПОДРОБНОСТИ ТУК: 

НА ВНИМАНИЕТО НА МВР ПЕРНИК! Луд шофьор профуча като на рали през Софийско шосе – заснет на косъм от трагедия – ВИДЕО