ПЕРНИК ПРАВИ ГРЕШКА! Тормози тротинетките, а си затваря очите за пияните шофьори със скъпи возила! Съвместна акция на Община и полицията цели да изгони тротинетките от тротоарите и да ги хвърли под автомобилите, заради липсата на велоинфраструктура

76
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Община Перник и Общинска полиция предприемат съвместни действия по ограничаване нерегламентираното движение на електрически тротинетки в пешеходните зони в града.

Акцията ще започне този петък и цели да промени поведението на водачите на електрически тротинетки, намаляване на случаите на безразсъдно каране и нарушаване на забраните, въведени в Закона за движението по пътищата. Една от целите й е и да бъдат избегнати инциденти свързани с неправилното и опасно използване на електрически тротинетки, най-вече от деца.

Припомняме, че според Закона за движението по пътищата на лицата управляващи електрически тротинетки е забранено да се движат по площите, предназначени само за пешеходци.

Право да използват електрически тротинетки имат лица над 14 години и то само по велосипедната инфраструктура. Всички лица до 18 годишна възраст, които управляват електрически тротинетки трябва да използват каски.