Докога ще продължава нечовешкият терор на Вик Перник?

76
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

**Улиците на Перник отново се превърнаха в реки, а ВиК Перник си правят партита!** Последният дъжд в Перник се оказа тотален воден апокалипсис, превръщайки улиците в буйни реки, благодарение на катастрофалната водна инфраструктура на ВиК Перник. Докато аварийно-спасителният отряд на Община Перник се мъчи да спасява положението, служителите на ВиК Перник удобно се крият в офисите си и се наслаждават на бирички. На място бързо се установи, че шахтите са запушени от мърсотия и чакъл, оставен след поредните некачествени ремонти на водния цикъл. В квартал Църква, по главната улица "Димитър Благоев", чакълът от изкопите на ВиК Перник е блокирал шахтите, принуждавайки местните жители да се захванат сами с почистването веднага след спиране на дъжда. Но нещата не свършват там – има и връщане на канализация, което наводни дворовете на местните къщи, доказвайки, че ВиК Перник не само руши улиците, но и създава нови проблеми!

ВиК Перник, или по-точно казано „Торнадото на разрушението“, е върнал град Перник в тъмните векове на инсталационното изкуство. Какво представлява фирмата, която вместо да предлага вода, реши да се пробва в ролята на разрушаващия хамалин на Перник? Ако отговорът ви звучи като нещо от лоша комедия, то сте напълно прави!

Разкопките, които няма да забравите

Ако сте се чудили как изглежда животът в пост-апокалиптична версия на Перник, просто отидете на улиците, които ВиК Перник е оставил след себе си. С план за разкопки, който изглежда по-скоро като картина от абстрактна скулптура, фирмата разбива и унищожава всичко по пътя си – от стари тротоари до нова инфраструктура. И това не е всичко – след като са приключили със своите разрушителни експерименти, остава само хаос и мръсотия, а улиците се ремонтират с такова качество, че са на път да се превърнат в шахти с дупки отново.

Бавни и некачествени ремонти: Кой има време за търпение?

Докато ВиК Перник продължава да извършва „ремонти“, гражданите могат само да наблюдават как времето им се изплъзва от пръстите им. Времето за завършване на проектите е не само дълго – то е безкрайно. И всичко това за какво? За да се поправят кръпките на уличната мрежа, вместо да се възстановят улиците в тяхната цялост? И дори, когато Община Перник го направи, уж ремонтирания водопровод отново избива и отново разкопки и ремонти.

Ненадеждни обозначения и кралица на ремонтите

Сигурно сте чували всякакви абсурдни ситуации, но как звучи наистина, когато вашият автомобил реши да се потопи в открития канал, защото ВиК Перник не успява да обозначи ремонтните участъци по адекватен начин – те ползват баки от латекс, сирене и каквото докопат мизерниците!

Липса на комуникация

Отношението на ВиК Перник към гражданите е като едно голямо игнориране на всичко, което касае добрия тон и уважение. Питате ли се как да се справите с лошо обслужване? Може би си мислите, че диалогът с ВиК Перник ще ви донесе някакво облекчение. Не, ще се разочаровате дълбоко! Те са практици на мълчанието и неотзивчивостта, оставяйки ви на милостта на собствените си нещастия.

Далавера

За ВиК водата е просто средство за манипулация и злоупотреба, а не жизненоважен ресурс за гражданите, а града е плацдарм на кражби и далавери, а не среда за живот.

Качество на услугата: Воден режим или драматична подигравка?

На фона на всичко това, качеството на услугата, предоставяна от ВиК Перник, е също толкова трагично. Всяко лято, селата на Перник се сблъскват с водни режими, които биха накарали дори най-търпеливите хора да си зададат въпросите: Как е възможно това? Защо плащаме за услуга, която не получаваме?

Време е за промяна: Гражданската справедливост наказва престъпленията на ВиК Перник

Ако сте уморени от вечните опити на ВиК Перник да правят града ни по-непоносим, може би е време да вземете нещата в свои ръце. Не се далеч времената, в които хората могат, да се организират и да хванат лопатите пред прозорците на водното дружество.

Перник заслужава повече от мизерия и хаос, и ако ВиК Перник не могат да предоставят качество и отговорност, нека гражданите покажат, че няма да бъдат затиснати под товара на лошото водно управление и корупция. Време е да дадем урок на тези, които се опитват да превърнат града в разруха!