Глупава постъпка изправя пред съда 50-годишен от село РУДАРЦИ: Колело го прати за до 72 часа в ареста, откраднал го от двор в Драгичево

77
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Какво му трябваше на 50-годишен мъж от пернишкото село Рударци да краде колело от съседното село Драгичево? Всяка кражба си има последствия. А възмездието идва и за перничанина, който се изправя пред Темида  за постъпката си. 

Случаят е от 27 август, когато от частен имот в пернишкото с. Драгичево бил откраднат велосипед. Собственикът забелязал кражбата и веднага подал сигнал в полицията, а оттам се задействали да издирят крадеца.

Служители на Второ Районно управление в Перник усели светкавично да намерят и да задържат 50-годишния мъж с откраднатото колело и то не далеч от мястото на кражбата.

Събраните доказателства били достатъчно, за да привлекат рударчанина като обвиняем по чл. 194, ал. 1 от Наказателния кодекс и дори да го задържат за до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

От пресцентъра на МВР Перник съобщават, че предстои внасяне на искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.