СТРАШЕН СКАНДАЛ В ОБЩИНА ПЕРНИК! Кметът Станислав Владимиров се раздели с главния архитект на града! Скандален строеж на блок от 5 етажа загради велоалеята на Перник

77
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Христина Чангулева

Кметът на град Перник Станислав Владимиров е помолил главния архитект на града Христина Чангулева да напусне моментално, научи „За Перник“. 

Цялата общинска администрация е в шок, а кмета Владимиров се е заканил, че това ще е само началото.

Проблемът идва, че младата архитеткта не гледа най-доброто за градоустройството и позволява скандални строежи където не им е работата.

До Кауфланд

Капката на търпението на кмета вече преляла, след като минал и видял, че частни инвеститори са заградили велоалеята до Кауфланд. Това е пространството между магазина в центъра на града и река Струма. Там в момента има магазин за домашни принадлежности и други, но сега щяло да се издигне пететажна сграда, с разрешението на главния архитект на Перник.

Майсторите си заградили велоалеята, докарали багер и започнали да извършват строителни действия.

По времето на Церовска

Оказва се, че парцела им е продаден по времето на управлението на кмета Вяра Церовска, видя документи „За Перник“. Тогава от общински той става частен.

Сегашният кмет, виждайки какво се случва до Кауфланд – заградена ограда и техника, която се готви да строи, побеснява и отива в Общината, където привиква главната архитектка и поисква обяснение. Казва й, че не могат да работят заедно.

Проблеми

Проблемите за този скандален блок, който иска да се появи на най-неподходящото място тепърва започват.

Вижте снимки от мястото на събитието и очаквайте горещи подробности по темата с главната архитекткаЧангулева: