Верижна катастрофа в ПЕРНИК: 15-годишно дете на предната седалка пострада. Младият шофьор причинил мелето – ДРОГИРАН

Верижна катастрофа между три автомобила е станала на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в Перник. Това потвърди за БТА регионалният говорител на Областната дирекция на МВР Венцислав Алексов.

При инцидента няма сериозно пострадали. На предната седалка на единият от автомобилите е седяло 15-годишно дете. Вследствие на сблъсъка то е ударило главата си в предното стъкло на автомобила. Закарано е в областната болница, където е прегледано и е установено, че е без наранявания.

Полицията тепърва ще установява дали детето е било с колан и имало ли е право да пътува на предната седалка. При нарушение ще се състави акт на шофьора.

Верижно пътнотранспортно произшествие е възникнало вчера в гр. Перник. Участвали са 3 автомобила, без пострадали хора.

От полицията съобщиха подробности за инцидента. Оказа се, че шофьорът, който е причинил катастрофата е бил дрогиран:

Около 10, 50 ч., на тел. 112 бил подаден сигнал, че на ул. „Св. Св. Кирил и Методи“ са се удари три автомобила.

Пристигналите на място полицаи установили, че „Хонда Сивик“, управляван от 23-годишен перничанин е реализирал катастрофа с още два автомобила.

В една от колите се е возело 15-годишно дете, което се е уедрило в предното стъкло. Прегледано е в болнично заведение и е освободено без наранявания.

При изпробване на водачите за алкохол и наркотични вещества е отчетен положителен резултат за канабис на шофьора на хондата. Дал е кръвна проба за химичен анализ и е започнато бързо производство.