ИСТОРИЧЕСКА СНИМКА! След години ходене по мъките, в град ЗЕМЕН отвори АПТЕКА, благодарение на кмета Михаил Златанов

76
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Обещано и изпълнено: в община Земен вече има работеща аптека. Тя отвори официално врати вчера, след като дълги години жителите на Земен трябваше да пътуват до други населени места, за да закупуват нужните им лекарства.

Аптеката бе открита с водосвет за здраве и успех, отслужен от отец Димитър. На откриването присъстваха кметът Михаил Златанов, представители на общинска администрация, собственикът на аптеката д-р Константин Качулев и други гости. Веднага след откриването дойдоха и първите клиенти, за да закупят нужните им лекарства.

“Огромно благодаря за оказаното съдействие и отношение, които срещнахме от страна на кмета г-н Михаил Златанов! Имаше интерес и от други малки общини да се отвори аптека на тяхна територия, но това така и не се случи. В Земен се реализира, защото имахме пълна подкрепа от кмета във всяко отношение – административно, техническо, организационно, както и отлична комуникация. Честита придобивка на всички!”, заяви при откриването д-р Качулев. Той обясни, че на този етап аптеката стартира работно време по предварително обявен график, а след 15 септември ще бъде отворена всеки ден и ще изпълнява рецепти по Здравна каса. До края на месец октомври се очаква аптеката да изпълнява Зелени и Жълти рецепти.

“При желание да се свърши нещо полезно винаги се намира начин. Щастлив съм, че заедно с д-р Качулев работихме в синхрон и с голяма желание това откриване днес стана факт. Признателен съм му, за което! Благодаря и от името на моите съграждани!”, сподели Златанов.

Работеща аптека на територията на общината бе едно от обещанията, които кметът Михаил Златанов даде по време на предизборната си кампанията. Няколко месеца след което, този ангажимент вече е изпълнен и се намери решение на един от дългогодишните проблеми.