Община Перник реновира водното огледало на ул. Ленински проспект /какъв срам за града ни тази улица да се казва още така/: Нов водопровод, луксозна облицовка с гранитогрес и модерни прожектори освежават района

Общинската фирма „Жилфонд“ ЕООД завърши ремонтните дейности по водното огледало на ул. Ленински проспект /това име е срам за града ни/ в Перник, разположено срещу Пощенски клон – Изток. Проектът обхвана няколко ключови аспекта:

  1. Подмяна на водопровода: Старият водопровод е заменен с нов, което ще осигури по-добра и надеждна водоснабдителна система.
  2. Инсталиране на нови кранове и сифон: Новите кранове ще подобрят управлението на водния поток, а новият сифон ще осигури ефективно отводняване.
  3. Капак на ревизионната шахта: Поставен е нов капак, което ще улесни достъпа до подземните елементи за бъдещи проверки и поддръжка.
  4. Замазка и хидроизолация: Извършени са замазка и хидроизолация на площта, с цел предотвратяване на навлизането на вода и защита на основната конструкция.
  5. Стъклокерамика и гранитогрес: За облицовката са използвани стъклокерамика и студоустойчив гранитогрес, които осигуряват дълготрайна издръжливост и устойчивост на атмосферни условия.
  6. Монтаж на прожектори: Добавеното осветление ще подобри видимостта в района, като осветява водното огледало през нощта.

Тези ремонтни дейности са насочени към подобряване на функционалността и визуалната привлекателност на водното огледало, осигурявайки дълготрайна и ефективна употреба.