Звездата от Ергенът 2 – Джия ще пее за ЯРДЖИЛОВЦИ на събора, оркестър Перун вдига за хора и танци селото

Младата певица Джия ще пее на събора в пернишкото село Ярджиловци. Това обяви кметицата на селото Росица Лазарова и покани всички на празника, който се провежда в навечерието на Голяма Богородица – 28-ми август.

Уважаеми жители на село Ярджиловци, щастлива съм, че имам честта да Ви поканя заедно да отпразнуваме празника на селото „Успение Богородично“!
Нека вярата, надеждата и любовта бъдат винаги с нас!
Датите 27.08 и 28.08 са едни от най – важните през годината за нас!
Заповядайте!!!

Съборът на село Ярджиловци винаги се провежда на една и съща дата и е един от най-запомнящите се в Пернишко. Много ярджиловчани, които вече са напуснали селото  се връщат за да се видят и празнуват с роднини и приятели. А навръх Богородица – 28-ми август всички дворове още от сутринта са широко отворени за да посрещнат гости и приятели.

Тази вечер празникът ще стартира обичайно със скара, народна музика, песни и танци. Купонът започва от 18:30ч. , когато жителите и гостите ще бъдат подхванати с настроение от Оркестър „Перун“ с ръководител Венелин Руменов, а традиционно и ярджиловските деца от самодейния състав към читалището ще се включат в празненството.

Както подобава ще има и голяма празнична заря. Но преди нея на сцената ще излезе и гост звездата тази година.

В 21:00ч. на сцената ще излезе „черешката на тортата“ – Джия.

30-годишната фолк певица стана по-известна с участието си в предаването Ергенът 2.  Нейният дебют на сцената е в дует с Емилия преди 4 години, когато двете изпяха песента си „Мамино синче“. Малко след това Джия пуска и песента си „Дива“, в която песен участие взима и Емрах Стораро. Следват песните „Изришен“, „Паля“ , „Проверено“, „Дали,дали“. Най-актуалната песен на младата попфолк звезда е отпреди два месеца и се казва „Саботираш“.