КОЙ ДРАСНА КЛЕЧКАТА? Трети ден след адския пожар на автоборса в ПЕРНИК: Полицията разследва за умишлен палеж на 37 коли, 6 от които на съседна фирма за пелети

Трети ден полицията разследва пожара в автоборса в пернишкия квартал „Църква“. Работи се по всички версии, включително умишлен палеж. Това обясни пред Lupa.bg говорителят на полицията в миньорския град Венцислав Алексиев.

Изготвя се експертиза за това на каква стойност са щетите от пожара. Собственикът на автоборсата твърди, че не подозира никого за палежа. Изгорени са 37 коли, като в това число са и автомобилите на фирма за пелети, която се намира в съседство. Те са 6 на брой. Лични автомобили на собственика също са били изпепелени, както и чужди, каза още Венцислав Алексиев.

Предвид късния час на палежа – 01:32 часа, по-логична изглежда версията за умишлено деяние. Възможно е то да е извършено от конкуренция, от хора, на които собственикът може да дължи пари, или пък от някой друг. Полицията тепърва ще установява как е избухнал пожарът.

Около 01:32 часа на 20 август тел. 112 бил подаден сигнал за горящо хале с коли в кв. „Църква“. Служители на полицията и три екипа огнеборци са реагирали. Въпреки намесата им огънят е унищожил 37 автомобила, от които 28 нерегистрирани. Изгорели са още два фургона и халето с площ около 1000 квадратни метра. Спасени са близки сгради, други леки автомобили и малогабаритна техника, гласи официалното съобщение от МВР.