Пернишкият съветник от ВЪЗРАЖДАНЕ Радослав Червенков се изложил по време на конкурса за ДИРЕКТОР НА ТЕАТЪРА. Опитал да влезе като наблюдател, но бил изхвърлен от залата

Много се е изложил общинският съветник и бивш кандидат кмет за Перник Радослав Червенков по време на конкурса за директори на театър „Боян Дановски“, носи се клюка из Перник, разбра ZaPernik.com. 

По време на събеседването, Червенков се е опитал да влезе в залата при комисията „като наблюдател“ и в качеството си на общински съветник. Той обаче е изритан „като мръсно коте“ оттам, тъй като по правилник на събеседването с кандидатите могат да присъстват единствено 12-членната комисия, в която вече е имало представител на Общински съвет Перник.

За никой не е тайна, че Червенков и обкръжението му са симпатизирали на третият кандидат за директор на пенишкия театър  – Робин Кафалиев, който, както ни споделиха, споделя възгледите на националистичната проруска партия „Възраждане“.

Преди месеци именно Радослав Червенков внесе писмено искане в общината за провеждане на конкурс за нов директор на театъра. Вероятно обаче представата му за нов директор е била съвсем конкретна, шушукат около партията.

Припомняме, че конкурсът за директор бе спечелен с висок процент на одобрение от доцент Екатерина Кънчева. Втори след нея с най-много точки остана досегашният директор Иво Горчев, а трети се нареди Робин Кафалиев.

Още за новата директорка на театъра в Перник прочетете ТУК