„Вечният“ шеф на театъра Иво Горчев ДЕТРОНИРАН! ВИСОКА ТОПКА поема юздите на Мелпомена в ПЕРНИК: Преподавателка в НАТФИЗ, бивша зам.шефка на театър „Боян Дановски“ и актриса доц. Екатерина Кънчева с висока заявка за развитие на пернишкия театър

След десетилетие, най-накрая свалиха от трона на Мелпомена в Перник  директорът на пернишкия театър – актьорът Иво Горчев. На негово място да ръководи театър „Боян Дановски“ е избрана дама – доцент доктор Екатерина Кънчева. 

Новата директорка на пернишкия театър е доста висока топка и е избрана с голям брой точки от комисията, разбра ZaPernik.com. Втори по точки е бил досегашният директор Горчев.

Кънчева е преподавател в НАТФИЗ, била е актриса и зам.директор в  пернишкия театър „Боян Дановски“ и е работила на ръководни позиции в софийски театри. Има опит в професионални репертоарни театри повече от 25 години. Участвала е като актриса в над 40 постановки, автор е на театрални пиеси,

Екатерина Кънчева е впечатлила комисията с доста конкретни идеи за развитието на общинския театър Боян Дановски, с конкретни мерки и програми, по които да се осигурява допълнително финансиране на културната институция. Освен това доцентката еп редставила и дебел набор от предварителни писма за съвместни партньорства с други театри. Имала е и доста добри идеи за това как останалите културни школи и институции в Двореца на културата да си партнират и взаимодействат – с духовия и кемерен оркестър, с училищните школи и т.н.

Самата Екатерина Кънчева лично е преподавала на всички учители, които се занимават с актьорски шоколи и е дала заявка  за повече работа на театъра с ученици и млади бъдещи артисти.

Екатерина Кънчева е и автор на книга – „Организационни ститеми в управлението на сценични изкуства“.