Радомирски дядо без табели се врязва в „Мазда“, младеж от Брезник задържан с канабис зад волана, а 60-годишен пиян шофьор самокатастрофира с 2.42 промила в кръвта

Снимката е илюстративна

Пътната обстановка в региона се превръща в истински кошмар след поредица от шокиращи инциденти, които разкриват безотговорността на водачите от всякакви възрасти, научи „За Перник“. 

На 16 август в Радомир, по улица „Батенберг“, 70-годишен мъж, управляващ мотопед „Ямаха“ без регистрационни табели, се вряза в задната част на лек автомобил „Мазда“. За щастие, никой не пострада, но полицаите бързо установиха, че мотопедът е нерегистриран в България. Бързо производство вече е започнато, а органите на реда продължават да разследват случая, който поставя под въпрос спазването на законите по родните пътища.

Само ден по-късно, на 17 август, улиците на Брезник станаха сцена на още един тревожен случай. Около 1:45 след полунощ, 18-годишен местен младеж бе заловен да управлява лек автомобил „КИА“ под въздействието на канабис. Младият нарушител, чието поведение буди сериозни въпроси за отговорността на новото поколение шофьори, беше незабавно задържан за до 24 часа, след като тестът му за наркотици излезе положителен. Автомобилът, който не е негова собственост, не е иззет, но бързо производство вече е в ход.

И сякаш това не беше достатъчно, по-късно същия ден, 17 август, в района на село Кошарево, 60-годишен мъж от Перник самокатастрофира със своя „Сузуки“, след като издуха уреда за алкохол с впечатляващите 2.42 промила в издишания въздух. Шокиращият инцидент показва, че дори и на зряла възраст, безотговорността зад волана може да доведе до катастрофални последици. Мъжът е задържан за до 24 часа, а по случая също е започнато бързо производство.

Тези три инцидента, случили се в рамките на два дни, поставят под въпрос сигурността на пътя и необходимостта от по-строги мерки за контрол върху шофьорите, независимо от тяхната възраст или опит. Полицията продължава да действа решително, но дали това е достатъчно, за да се предотвратят бъдещи катастрофи?