Кракра Ленд се разпада. Тежки камиони направиха пътеките на трески

77
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Пътеките към пернишката крепост на Кракра са жестоко изпочупени, забеляза перничанка, която не остана безразлична и качи снимките в интернет. По нейните думи това, което виждате на тях е следствие от безхаберната работа на работници, които монтирали сцена. Тежки камиони са се били качили на алеята, а това се оказало фатално за крехките пътеки. 

Хилядолетната крепост, която е част от славното минало на града и болярина Кракра Пернишки, преди години бе „възстановена“ за луди пари по бутафорен начин. Оттогава я кръстихме „Кракра Ленд“.

На крепостта ежегодно се правят различни фестивали и обществени събития – от Джулай Морнинг до младежки фестивали. Стотици перничани се качват, за да се забавляват на поляните около крепостните стени.

Но това си има и тежки последствия, както и ще видите по-долу.

Ето какво пише Десислава в социалната мрежа: 

Добър вечер! Днес,докато се разхождах на “Крепоста”,бях свидетел на безотговорността и безхаберието на работници,които строят сцена! Ето резултата от камионите,с които се бяха качили на алеята! Ако ние самите не пазим това,което имаме-в един момент ще останем без нищо!!! Ако имат съвест-да поправят счупеното!

Междувременно оргатизаторите на джаз феста поеха ангажимент да възстановят изпочупения декинг на крепостта Кракра. След като премине мероприятието, пътеките ще бъдат възстановени за сметка на фирмите, причинили щетите.

Оказва се, че въпросните дървени пътеки си крайно неустойчиви и се чупят всяка година. Именно затова ще се мисли към изграждането на по-устойчиви пътеки, които да издържат на повече натоварване и на атмосферните условия.