ФУТБОЛНИ СТРАСТИ: Купата „Земен 2024“ отиде при „Топ Гън“, „Лудогорец“ блесна при малките!“

През изминалия уикенд в Земен се играха финалите на мини турнира по футбол. Първенството бе част от програмата за 50-годишния юбилей на града. Турнирът премина под патронажа на кмета на Земен Михаил Златанов, който имаше честта да награди и победителите в него.

При децата победител в първенството бе отборът на “Лудогорец”, който във финалния мач вкара три гола на отбора на “Левски”. На трето място се нареди отборът на “Зелените хлапета”. Кметът награди децата с медали и ги поздрави за добрата игра. Златанов заяви, че Земен само може да се гордее, че има такива млади спортни таланти и увери, че Общината ще продължи да поощрява спорта сред подрастващите.

Купата на “Земен 2024” при възрастните вдигнаха момчетата от “Топ Гън”. Те взеха призовото място с категоричната победа 5:0 срещу отбора на “Орешковец” (Пещера). Заради феърплея и добрата игра, която показаха участващите отбори в турнира, организаторите присъдиха две трети места при възрастните – за отборите на ЖП и на “Вихър” (Елов дол).

Кметът Златанов връчи също купите и даде наградния фонд на големите. Той им благодари за емоциите, които създадоха с играта си през изминалата седмица и за това, че зарадваха публиката и футболните фенове в Земен.

Организаторите на турнира Община Земен и ФК “Пирин” Земен увериха, че традиционният турнир ще се проведе и следващата година, като заявката е тогава да бъде по-мащабен.