Изрисуваха с графити подпорната стена при Софийско шосе в ПЕРНИК

12 талантливи млади графити творци започнаха работа по своите предварително одобрени проекти, които ще бъдат завършени на 12 август и ще вдъхнат нов живот на подпорната стена на улица „Софийско шосе“, под църквата „Свети Георги“.

Организаторите са предвидили и свободна зона за всички желаещи творци, които искат да изразят себе си и да оставят следа в нашия град.

Това е уникално събитие, което не само предоставя платформа за талантливи графити артисти, но и подчертава важността на уличното изкуство в съвременното общество.

Графити фесрът е част от празненствата за Международния ден на младежта, който ще бъде отбелязан от членовете на Консултативния съвет за младежка политика (КСМП) към Кмета на Община Перник, с редица активности и инициативи, които ще се проведат в периода 10-12 август.

В същия ден – 10 август младите хора отбелязаха и 16 години от създаването на КСМП. Партито (в тематично розово) се състоя в сградата на Международния младежки център, където присъстваха бивши и настоящи членове на КСМП, действащите през годините младежки медиатори на Съвета, както и младежи и младежки работници от 7 държави – Албания, Армения, Грузия, Италия, Испания, Румъния и Турция, които са в Перник по „Еразъм+“.

Тази вечер от 18:00 ч. празникът продължава в кв. „Изток“, на „Канала“ с Младежко изложение, което ще събере на едно място различни младежки организации от Перник, страната и Европа, и с вечерен концерт с участието на млади таланти от Перник и София.

Утре – 12 август, от 19:00 ч., пред Двореца на културата младите хора отново ще проведат информационни кампании и инициативи – това е още една възможност да научите повече за техните социалните каузи и да се включите в доброволчески дейности.

Празникът ще продължи в 21:00 ч. на откритата лятна сцена в Централен градски парк – с концерт, където Secta и Homelesz ще изнесат незабравимо шоу.