Прокуратурата с обвинение към перничанина, пребил жена си пред бебето им. Друг насилник над жена от БРЕЗНИК влиза в съда

45-годишният перничанин, нанесъл телесна повреда на жената с която живеели на семейни начала е привлечен като обвиняем

На 07 август малко преди полунощ, в полицията бил подаден сигнал, че на ул. „Търговска“ в областния град мъж е нанесъл побой на жена в присъствието на бебето им.

Служители от Първо РУ задържали 45-годишен перничанин, който по данни на 39-годишна жена с която живеели на семейни начала й причинил телесна повреда в условията на домашно насилие.

След предприети незабавни процесуално-следствени действия под надзора на прокуратурата са събрани достатъчно доказателства и мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 131, ал. 1, т. 5А. Задържан е за до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор и ще бъде внесено искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Работата по случая продължава.

Междувременно от Брезник….

34-годишен перничанин се изправя пред правосъдието за домашно насилие.

На 26 април тази година, в РУ – Брезник бил подаден сигнал за нанесен побой над 37-годишна жена в брезнишкото с. Кошарево. По данни на потърпевшата противоправните действия били извършени от 34-годишен перничанин с когото живеели на семейни начала.

Жената била освидетелствана, където било установено, че й е нанесена лека телесна повреда в условията на домашно насилие.

След проведено разследване мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 131, ал. 1, т. 5а от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.