В ПЕРНИК гърми: Шофьор на бусче заряза деца на спирка заради „невалидни“ карти

77
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Пост на перничанка в социалната мрежа отново нажежи страстите. Този път на прицел е шофьор на бусче по линията Перник-Зидарци, който отказал да качи две деца на по 10 и 12 години под предлог, че картите им за безплатен транспорт за изтекли с края на учебната година. В същото време шофьорът не направил подобна забележка на други деца с такива карти, но които били с родител. Затворил вратата пред лицата на децата и потеглил, като ги оставил на спирката.

Случката се е разиграла преди дни.

Ето какво пише Михаела:

Това е бусчето Перник – Зидарци 19:20 ч. Господин шофьорът се държи меко казано нередно с две деца на 10 г. и на 12 г. за картите им, за него не са валидни. Не можело докато децата са ваканция да пътуват с тях. Господин шофьор дано се познаете, къде пише на картите за пътуване че месеците Юни, Юли и Август не може да се пътува. Картите са годишни. Издават се за съответната година и никъде не е упоменато, че не може да се пътува във съответните месеци. Докато бях до бусчето, към мен шофьора не се обърна – да ми каже че децата ми не могат да пътуват с картите си, затвори вратата и тръгна. Но на децата им е направил забележка, че е било вече Август и картите им не важат.

Михаела уточнява, че с поста си не цели някакво наказание или уволнение на шофьора, а по-скоро средващият път той  да не оставя деца по спирките.

Под поста на граджанката станала случаен свидетел на ситуацията, заваляха още компромати по отношение на градския транспорт в Перник…

По думите на коментиращи, при всички шофьори по линията децата се возели безплатно, както е по закон, само при един конкретен шофьор децата си плащали. Друга жена разказва, че се притеснила за детето си, което не й отговаряло по телефона, а впоследствие се оказало, че било в маршрутката, а шофьорът му  забранил да говорят по телефон, макар, че самият шофьор докато шофира говорел по телефона си впоследствие.

Ето и част от коментарите под поста: