Шокиращ арест в РАДОМИР: 46-годишна жена задържана за отглеждане на марихуана

Вчера Радомир стана сцена на драматична полицейска операция, при която бе задържана 46-годишна жена за отглеждане и притежаване на наркотични вещества. В труднодостъпна местност в землището на с. Житуша, криминалисти откриха и иззеха 16 растения от рода на конопа, достигащи височина до 200 см. Арестът бе направен точно в момента, когато жената се е грижела за незаконните растения.

При последвалите обиски на имота, обитаван от задържаната, полицаите намериха около 150 грама суха зелена листна маса и 4 саморъчно свити цигари, които реагираха на марихуана при полевите наркотестове. Арестуваната жена е задържана за до 24 часа по Закона за МВР, а срещу нея е образувано досъдебно производство по чл. 354 „в“, ал. 1 и чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Полицейската операция бе част от усилията за противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества. Разследването продължава под строгия надзор на прокуратурата, като се очакват още разкрития и арести.