АРТ нашествие в ЗЕМЕН: Деца рисуват Земенския манастир

Земен стана център на творчество и радост, когато десетки деца се събраха, за да рисуват своя любим град и Земенския манастир в специална творческа работилница. Под лятното небе и с много усмивки, малчуганите се потопиха в света на изкуството, използвайки различни техники и материали. 

Арт ателието бе част от поредицата събития, организирани от Община Земен по случай 50-годишния юбилей на града и 100 години от създаването на НЧ „Светлина – 1924“, гр. Земен. В празничната атмосфера децата рисуваха върху платна, оставяйки своя отпечатък с ръка върху нарисувано дърво, и пресъздаваха своята представа за родния град. Любимият Земенски манастир оживя в техните творби, които ще останат като спомен от този незабравим ден.

Заниманията в арт ателието не само стимулираха творческото мислене и креативност на децата, но също така малките художници създадоха нови приятелства и събраха много незабравими спомени от това лято.

Община Земен продължава да подкрепя инициативи, които насърчават развитието на младите таланти и създават радост и забавление за всички. В края на деня, освен че се насладиха на творческата свобода, децата оставиха своя отпечатък върху бъдещето на града си, показвайки, че Земен е място, където изкуството и общността вървят ръка за ръка.