ПЕТ двойки от ЗЕМЕН празнуват 50 години брак, съвпадащи с 50-годишнината на града! Кметът Михаил Златанов организира сватбите, оперният певец Ивайло Гюров ги поздрави с песен

76
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Пет семейства от община Земен отпразнуваха своите златни сватби. Кметът Михаил Златанов ги поздрави за 50-годишния юбилей и ги изненада с подаръци. Специален гост-изпълнител, който създаде незабравим празник за юбилярите, земенчани и гостите на града, бе естрадният и оперен певец Ивайло Гюров.

Отбелязването на златна сватба за пет семейни двойки бе едно от празничните събития, организирани от Община Земен по случай 50-годишния юбилей на града. Кметът Михаил Златанов и Общината бяха подготвили редица изненади и подаръци за семейните двойки. На юбилярите бяха връчени специални плакети, букети с цветя, сватбени удостоверения и юбилейни бутилки с вино. А всичко това бе на фона на стилен коктейл, даден от местната администрация.

Към семейство Ангелови, семейство Георгиеви, семейство Николови, семейство Пеневи и семейство Стойневи, кметът Златанов се обърна с думите: “Най-ценните неща в живота са тези, които са устояли на изпитанията на времето и на житейските предизвикателства. Тези неща и междуличностни отношения, които бурите и превратностите не са сломили, а точно обратното – направили са ги по-устойчиви и стабилни. Най-важни са човешките отношения, същевременно те са най-трудни и деликатни за опазване. Празнуването на златна сватба е безспорно доказателство, че вие сте успели в това – да запазите семейната вярност, обич и разбирателство.”


Кметът отбеляза, че техният половин век семеен живот съвпада с навършването на 50 години от обявяването на Земен за град и изказа благодарности, че са направили всички част от личния им празник. “Благодарим ви, че давате пример на нас и младите двойки за това кои са истински ценните неща в живота! Продължавайте да се обичате, подкрепяте и уважавате! Продължавай да вървите в живота ръка за ръка! Бъдете здрави и щастливи! Честит 50-годишен юбилей!”, пожела още Златанов. Той бе придружен от своята съпруга Светла.

Празникът продължи с музика и добро настроение. За юбилярите, жителите и гостите на Земен имаше специална изненада. Гост – изпълнител бе естрадният и оперен певец Ивайло Гюров. Със своя невероятен талант и докосващи сърцето песни той зарадва празнуващите двойки и присъстващите на празника в Земен. Ивайло Гюров изпя пред публиката популярни естрадни и чужди песни.

Като част от празничната програма бе представена и фото-документална изложба под наслов “Земен в миналото”. Земенчани и гостите на града ще могат да се докоснат до историята на Земен и да научат повече за любопитни моменти от неговото минало.